Tijdens wegcontroles te Wanica drie busvergunningen ingenomen

Een gemengd team van politie, penitentiaire ambtenaren en medewerkers van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) heeft donderdag 16 en vrijdag 17 juni op verschillende wegen in het district Wanica en Commewijne wegcontroles uitgevoerd, zo meldt de politie dinsdagmiddag 21 juni. De controles vloeiden voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid dat het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd.

De wegcontroles in Regio Midden vonden plaats op de Indira Gandhiweg, waarbij in totaal 18 personen, van wie het verzekerings-, keurings- en rijbewijs niet in orde waren, proces-verbaal werd aangezegd. Verder werd 1 “verminkt” rijbewijs in beslag genomen en de medewerkers van TCT hebben in totaal 3 busvergunningen ingenomen.

In het district Commewijne hebben agenten een algehele wegcontrole gehouden. Daarbij werden 132 voertuigen gecontroleerd. Er is corrigerend en verbaliserend opgetreden. In het politieressort Richelieu werden vier personen beboet van wie de keuring en een kentekenplaat van hun voertuigen niet in orde waren. 

Na de werkzaamheden op die locatie te hebben afgerond, werd er op de verschillende hoofd- en zijwegen te Meerzorg, Nieuw-Amsterdam en Mariënburg gesurveilleerd.

In de nabije omgeving van het Veerplein constateerden agenten tijdens surveillance, dat barhouders en een eigenaar van een gokshop de vergunningsvoorwaarden niet naleefden. Zij werden aangezegd om hun deuren terstond te sluiten.

De hangjongeren die met hun voertuigen ter plaatse waren, werden ook van de plaats verwijderd.

error: Kopiëren mag niet!