Meer bewustwording voor Cerebrale Parese via ‘A Fun Day at the Zoo’

Onder de naam ‘A Fun Day at the Zoo’ werd zaterdag een activiteit gehouden voor personen met Cerebrale Parese. Het doel was om meer bewustwording te creëren voor Cerebrale Parese (CP), terwijl ook aan teambuilding voor de Cerebrale Parese gemeenschap in Suriname werd gewerkt. De organisatie laat weten, dat de dag ook gewoon een leuke moest zijn voor de kinderen en hun familie.

Cerebrale Parese is de meest voorkomende lichamelijke beperking bij kinderen. CP verwijst naar de hersenen (cerebrale) en verlamming/zwakte (parese). Kinderen met CP hebben door een hersenbeschadiging moeite met bewegen.

Tijdens deze ‘Fun Day at the Zoo’ bestond de doelgroep uit kinderen met CP en hun ouders/verzorgers, broers en zussen. De dag werd mede mogelijk gemaakt door fondsen afkomstig van de Cerebral Palsy Alliance, een Australische organisatie die zich inzet voor bewustwording en onderzoek omtrent CP. De organisatie lag in handen van de Faculteit der Medische Wetenschappen. Studenten van deze faculteit hebben zich vrijwillig ingezet om deze dag mogelijk te maken.

Verschillende activiteiten, zoals treintje rijden, schminken, schilderen, dansen en spelletjes zorgden voor een ontspannen sfeer. Als dank voor het komen, hebben de ouders een ‘giftbag’ ontvangen met handige items erin. “In totaal hebben rond 130 mensen onze activiteit bezocht en het was zeker een geslaagde dag. Iedereen heeft genoten. We zijn dik tevreden met de afloop van het event”, laat een van de studenten tot slot weten.

RB

error: Kopiëren mag niet!