Waarschuwende woorden Narcotica Brigade: Keiharde maatregelen tegen drugshandel

Leden van de afdeling Narcotica Brigade van het Korps Politie Suriname hebben zaterdagavond 11 juni op twee afzonderlijke locaties zeven verdachten aangehouden, van wie twee uiteindelijk slechts twee in verzekering zijn gesteld.

Na verkregen informatie dat er in een gameshop te Latour, in Paramaribo, drugs aan jeugdigen werd verkocht, deden rechercheurs op die locatie een inval, zo bericht de politie woensdag 15 juni. In een hoek van de shop werd door agenten een boterhamzakje met een hoeveelheid marihuana onbeheerd aangetroffen en inbeslaggenomen. 

De eerste vijf verdachten, R.J. (21 ), J.J. (22), D.W. (27), J.B. (23) en de 36-jarige ondernemer X.Y.C., die zich op dat moment in de gameshop bevonden, werden op verdenking van overtreding van de Wet Verdovende Middelen aangehouden. Maar, tijdens hun fouillering werden geen drugs op de vijf aangetroffen.

De vijf verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn verhoord werden, na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) de vijf heengezonden.

De rechercheurs zette hun acties voort en hielden voor een winkel te Pontbuiten de twee verdachten R.S. (61) en G.D. (26) aan, die drugs aan het verhandelen waren. Op de twee werden aangetroffen en inbeslaggenomen marihuana, hasj en een digitale weegschaal. De twee bekenden zich schuldig te hebben gemaakt de handel in drugs.

Na afstemming met het O.M. zijn beide mannen in verzekering gesteld.

“De politie geeft ten overvloede aan, dat zij niet zal schromen op te treden tegen personen die drugs verhandelen in het openbaar. Indien de politie u hierop betrapt, zullen er keiharde maatregelen tegen u worden getroffen. Aan de shophouders wordt gevraagd alert te zijn en niet mee te werken aan gedragingen van personen om drugs in de shops te verhandelen. Bij constatering van deze strafbare handelingen, zult u ook voor de consequenties moeten instaan!!!”, zo waarschuwt de politie.

error: Kopiëren mag niet!