Protestactie ouders van leerlingen internaat Shiloh te Nieuw Nickerie

Een groep ouders van de kinderen die verblijven in het Shiloh internaat in Nieuw Nickerie is maandag naar het districtscommissariaat in Kabalebo gegaan om hun ongenoegen te uiten over de ontstane situatie in het internaat.

Districtscommissaris Josta Lewis niet aanwezig 

De situatie in het Shiloh internaat is al een geruime tijd  niet wat het wezen moet. De kinderen zaten geruime tijd met voedingsmiddelen die gedoneerd waren door mensen van verschillende bedrijven en sociale instanties, omdat die niet zelf door de leiding gekocht konden worden. In het internaat verblijven 21 leerlingen van wie de ouders voornamelijk in Apoera wonen. Weken na de voorziening door ex-directeur Kevin Bronne werd hij met ontslag gestuurd door districtscommissaris van Kabalebo, Josta Lewis. Op social media ontstond snel een heel debat tussen beide partijen. 

Ouders van de leerlingen zijn dus maandag 13 juni naar het commissariaat gegaan om hun beklag te doen. Ze kwamen daar, maar werden niet door de burgermoeder ontvangen, omdat zij in Paramaribo was. De districtssecretaris A. Williams en adjunct districtssecretaris E. Lewis hebben de mensen te woord gestaan en hun knelpunten aangehoord. Het ging om een menigte van zo’n 20 mensen bestaande uit moeders en vaders van de leerlingen in het internaat

Bezorgdheid van ouders

De ouders maken zich bezorgd over het feit, dat de leerlingen onder leiding staan van een leiding die volgens hen niet voldoet als een ware leiding. Ze protesteerden en maakten duidelijk, dat ze de heer Kevin Bronne weer terug willen hebben als leiding van de leerlingen. De leiding die er nu is, is de alleenstaande man J. King die wordt gezien door de burgers als te zijn een man die alcohol nuttigt. De ouders maken zich bezorgd over de situatie van hun kinderen. Ze zijn vooral bezorgd over de situaties van hun dochters. De eis van de ouders is dat de leiding liever vandaag dan morgen opstapt. De voeding die de kinderen krijgen laat ook te wensen over.

De ouders vragen zichzelf verder af, hoe de leerlingen zonder goede voeding moeten studeren. De ouders eisen daarom van de burgermoeder dat dit probleem snel een oplossing krijgt, om zodoende de leerlingen in het internaat te laten blijven. Ze eisen verder een spoedvergadering met de burgermoeder en de drie kapiteins. Als dit niet komt, dan zien zij zich genoodzaakt naar vicepresident Ronnie Brunswijk te stappen met hun klachten. Volgens de lokale burgers heeft de burgermoeder weinig tot geen contact met de mensen en nog minder met de leden van haar bestuur in Apoera. 

De mensen van Kabalebo willen een oplossing voor de problemen op het gebied van communicatie, omdat het een dringende noodzaak is om met je mensen te communiceren. Ze zijn vanaf het aantreden van de burgermoeder niet of bijna niet in contact met haar geweest.

GW

error: Kopiëren mag niet!