Stibula staat stil bij Werelddag tegen Kinderarbeid


Afgelopen zondag, 12 juni, was het de ‘Werelddag tegen Kinderarbeid’ (World Day Against Child Labour/ Internationale Dag tegen Kinderarbeid). Deze dag is uitgeroepen door de Verenigde Naties. Het doel is om wereldwijd aandacht te vragen voor werkende kinderen. Ook in Suriname is deze dag niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Buurtcentrum Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) besteedde aandacht aan deze dag middels een infosessie met jongeren afgelopen zaterdag. Zo werd stilgestaan bij het verschijnsel van kinderarbeid.

Ouders zijn vaak niet op de hoogte dat hun kinderen arbeid verrichten. Wilgo Koster, coördinator bij Stibula, wees tijdens zijn spreekbeurt op de verschillende mogelijkheden die jongeren hebben om hun kansen te benutten. Onderwijs volgen is een van de belangrijke voorwaarden om goed voorbereid te zijn op de toekomst. De jongeren hebben verschillende opdrachten uitgevoerd en lieten weten de sessie, waarbij ook het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken vertegenwoordigd was, als positief te hebben ervaren.

RB

error: Kopiëren mag niet!