Staatsziekenfonds gaat premies ingaande juli 2022 verhogen

In gesprek met Dagblad Suriname zijn enkele burgers ingegaan op de kwestie dat er door het SZF verhogingen van premies zijn aangekondigd. Richella (27) was eerst verzekerd bij een particuliere verzekeringsmaatschappij. Vanaf 2015 heeft ze zich laten verzekeren bij het Staatsziekenfonds, omdat de premie lager is. Ze kon het zich nog net permitteren. Voor haar is het niet als een verrassing gekomen, toen ze hoorde dat de SZF van plan is om de tarieven aan te passen.

Samen met haar was ook Regie (30) niet geschrokken van de zoveelste verhoging. Hij is van mening dat er nog een tal van verhogingen zullen volgen. Hij zegt, dat iedereen in het land verhogingen als prioriteit ziet, maar zich toch niet afvraagt vanwaar de overheid met het geld zal komen. “Deels worden de verhogingen doorgevoerd nadat we hebben ingeleverd als burgers”, zegt hij. Hij voegt eraan toe: “De burgers gaan op den duur niet meer voor kunnen zijn op de regering.”

Veel verhogingen 

De premies voor particulieren waren nog geen SRD 200 en die worden hoogstwaarschijnlijk met 100% verhoogd. “De recente verhogingen zijn veel, maar de leiders kunnen niet anders”, zegt Richella. Ze vindt het niet erg als er verhogingen komen. Wat ze betreurt is het feit, dat na alle verhogingen toch geen zichtbare veranderingen te merken zijn. Ze stelt voor, dat de beleidsmakers toch weer even goed kijken hoe ze effectief met de verhoogde tarieven een goed beleid kunnen vormen, waarbij men ongetwijfeld toch wel in hun zakken kan gaan en kan zien dat er daadwerkelijk een goed beleid wordt uitgevoerd. Dat is waaraan de meeste mensen een hekel hebben, zegt Richella. “Je vraagt me meer geld voor dezelfde kwaliteit. Waarvoor betalen we dan?”

Oplossing

Richella zegt verder, dat er op dit moment geen noemenswaardige oplossingen zijn voor de verhogingen. “Als Surinamers gaan we ermee om moeten gaan”, zegt ze. Klagen en treuren gaan de gemeenschap gaan volgens haar ook niet helpen. Harder werken en vooral  een doel voor ogen hebben zijn wel kenmerken die de gemeenschap als steun zullen gebruiken. Richella zegt ook, dat we als gemeenschap de beleidsmakers op moeten roepen om hun verplichtingen na te komen. 


GW

error: Kopiëren mag niet!