Drie 50’ers opgepakt verdacht van diefstal en heling

Leden van het Regio Bijstand Team Midden, RBTM,hebben woensdag 8 juni de drie verdachten Fr.S. (59), M. B.(54) en Fi.S. (51) op twee verschillende locaties in het district Wanica opgespoord en aangehouden, zo meldt de politie maandagmiddag 13 juni.

Een benadeelde had al op woensdag 25 mei aangifte gedaan op het politiebureau de Nieuwe Grond van diefstal door braak op zijn woonadres in het district Wanica. Aan de hand van camerabeelden kwam de verdachte Fr.S. in beeld en die informatie werd met leden van het RBTM gedeeld. Het lukte leden van het RBTM de verdachte Fr.S., die samen met M.B. in een voertuig zat, aan te houden. Het voertuig van B. werd in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Bij de aanhouding heeft Fr.S. meteen toegegeven de diefstal te hebben gepleegd en dat hij de gestolen goederen heeft verkocht aan M.B. Verder verklaarde hij dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan meerdere inbraken en dat hij altijd de buit heeft verkocht aan M.B., die deze weer doorverkocht aan ene Fi.S. Na de aanhouding van het tweetal, werd die persoon ook op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Op het woonadres van Fi.S. werden bij zijn aanhouding brush cutters en kettingzagen, die door Fr.S. waren gestolen en aan M.B. waren

verkocht, aangetroffen en inbeslaggenomen. Fi.S. liet weten, dat hij op de hoogte was, dat de goederen van diefstal afkomstig waren.

Verder werd er een onderzoek ingesteld in en rondom de woning. In een magazijn stuitten agenten op 32 brush cutters, 8 rugspuiten, 9 kettingzagen, 4 blowers, 3 gascilinders, 2 bromfietsen, 2 hydrofoors, 1 hoge druk spuit, 2 televisietoestellen en andere elektrische apparatuur. Aangezien Fi.S. van deze goederen de herkomst niet kon verklaren, werden zij door de politie in beslag genomen.

Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht in deze zaak. Het drietal is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Benadeelden worden opgeroepen zich telefonisch in verbinding te stellen met de Recherche van Regio Midden voor het maken van een afspraak ter bezichtiging van de goederen. Deze afdeling, die ondergebracht is op het politiebureau de Nieuwe Grond, is te bereiken op via de telefoonnummers 582200 of 582050.

error: Kopiëren mag niet!