Bezoek ex-president Bouterse aan standhouders markt van Nieuw Nickerie

In het afgelopen weekend was het weer een drukte in het district Nickerie. Veel mensen waren op de been. Dit keer was het niet voor een festiviteit, maar om de komst van ex-president en NDP-voorzitter Desiré Bouterse.

Drukte bij de Centrale Markt

Bij de Centrale Markt in Nieuw Nickerie is het altijd al een beetje drukker dan op andere plekken in het district. Mensen gaan er om hun inkopen te doen en vertrekken daarna weer huiswaarts. Het viel wel op dat er in het weekend een bijzondere drukte was. Er waren vakantiegangers in het district. Mensen die mee waren gekomen met de delegatie van de ex-president. Vele mensen van het district vernamen dat de ex-president zich onder de markt zou begeven en ze gingen massaal naar de markt om zo Bouterse te kunnen begroeten. Jong en oud konden er heen om een gesprek te kunnen voeren met de oud-president.

Veel bekende partijtoppers

In die hele drukte waren ook tal van toppers van oppositiepartij NDP, waaronder  ex-parlementariër William Waidoe. Waidoe kondigde dit bezoek van de ex-president aan als te zijn het “beleefdheidsbezoek van de ex-president aan de marktventers van Nickerie”. Ebu Jones, Hanisha Jairam en vele andere kopstukken van de partij waren ook aanwezig tijdens het bezoek. Met veel aanhang liep de ex-president door de markt en bezocht hij de naar zijn zeggen weinige standjes onder de markt. 

Noden van de gemeenschap

Ter plekke hebben de burgers hun ongenoegen geuit over de situaties die zijn ontstaan door het gevoerde beleid van de huidige regering. Opmerkelijk was dat de vinger dit keer niet gewezen werd naar de vorige regering, maar naar de mensen die hun stem hebben uitgebracht. De mensen zijn van mening, dat dit wat hen nu overkomt te wijten is aan het feit, dat ze niet de juiste beslissing hadden genomen om een regering aan de macht te helpen. De noden van de bevolking zijn volgens de mensen zwaar, maar ze kunnen niet wachten op de regering om de noden te verlichten. De mensen zijn van mening, dat ze de handen uit de mouwen zullen moeten steken om het leven draaglijker te maken voor hun gezinnen. 

De ex-president nam zijn tijd en luisterde naar de noden en waar er ingespeeld kon worden deed hij dat ook. De burgers waren tevreden dat hij niet voor sensatie naar Nickerie was gekomen, maar echt om te kijken hoe het staat met de Nickerianen daar. Er waren tal van blije gezichten en mensen die luidkeels leuzen scandeerden bij de verwelkoming van Bouterse.

GW

error: Kopiëren mag niet!