“De wereld staat in brand, gooi geen olie op het vuur”

Kapitein Shyam Manniesingh van de afdeling Civiel Militaire Relaties van het Nationaal Leger, heeft woensdag 8 juni een motivatiesessie gehouden te VOJ-Albina, op verzoek van de school. De voornaamste boodschap tijdens de motivatiesessie was: “De wereld staat in brand, gooi geen olie op het vuur. Help mee om het te blussen.”

Studenten die stoppen met studeren hebben een ontwikkelingsachterstand, zei Manniesingh. Daarbij gaat het niet alleen om lezen en schrijven, maar om de effecten van zelfredzaamheid en veerkracht. “Onze samenleving vraagt om meer zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van mensen. Uiteindelijk is het niet de overheid om de economie in een gebied te laten groeien, maar zijn het de ondernemers die het moeten doen. Het allerbelangrijkste waar een ieder naar streeft is vooruitgang en dat begint bij de juiste mentaliteit.”

Volgens de kapitein heeft Albina goede vooruitzichten met betrekking tot toerisme, echter er is  een aantal zaken die dit belemmeren. Daarbij haalde hij als voorbeeld aan “de hosselende en schreeuwende booteigenaren die aan de bagages van mensen trekken en allerlei verwensingen naar elkaar uiten”. Hij zei verder, dat toerisme grote economische waarde creëert. “Bestedingen binnen deze sector leiden tot inkomsten en werkgelegenheid.” 

Manniesingh heeft de studenten laten nadenken over sportclubs en bijzondere gebouwen met iconische waarde. “Diversiteit in inkomsten is van belang om tegenvallende inkomsten van andere sectoren op te vangen. We moeten overstappen van een hosselcultuur naar duurzame ontwikkeling”, stelde hij.  

Tot slot werd aan de studenten voorgehouden om respect te hebben voor hun ouders en leerkrachten. Met ondersteuning van een luitenant en twee manschappen werd de Surinaamse vlag gehesen. Dit werd gedaan om vaderlandsliefde bij de studenten aan te wakkeren.

SK

error: Kopiëren mag niet!