Project Drug Treatment Court

Voorzitter Carlo Lansdorf van Stichting De Stem heeft in het afgelopen weekeinde het projectdocument ‘Drug Treatment Court’ inhoudende gedwongen behandeling van drugsverslaafden overhandigd aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. De directeur van de Nationale Anti Drugsraad woonde het gebeuren bij en gaf een uiteenzetting over de behoefte van de Drug Treatment Court in Suriname.

Een rechtbank die een verslaafde kan veroordelen tot verplicht afkicken. “De stichting heeft de volledige infrastructuur voor behandeling en verzorging opgezet vanaf de intake, met een medische dienst, resocialisatie en de nazorg. Ook wordt gewerkt aan zelfstandig wonen.”

Overlast tegengaan

Stichting De Stem heeft geconstateerd, dat vanwege het niet bestaan van een Drug Treatment Court en verplichte behandeling veel overlast blijft bestaan. Overlast en problemen zoals verstoring van de openbare orde en huiselijk geweld zijn ernstig.

Lansdorf: “Wij hebben het procesdossier samengesteld, willen niet aan de kantlijn staan terwijl de gemeenschap gebukt gaat onder de nood en de druk van verslaafden. De Stichting heeft expertise opgebouwd. Al 25 jaren worden verslaafden geresocialiseerd. Er zijn nu meer dan 200 succesverhalen in de gemeenschap van personen die door het programma van Stichting De Stem weer op het rechte pad zijn.”

HD

error: Kopiëren mag niet!