Guno Castelen voorzitter nieuwe onderwijsbond voor Hoger Onderwijs Suriname

De oprichtingsvergadering van de Docentenbond voor het Hoger Onderwijs Suriname (DoHOS) vond vrijdag 3 juni plaats. De gedachte voor bundeling begon vorig jaar in november tijdens een opleidingscoördinatoren vergadering, waarbij werd aangegeven dat IOL-ers zelf voor hun belangen moeten opkomen en niet langer aan de zijkant kunnen staan. 

De nieuwe bond stelt zich ten doel de belangen van docenten van het Hoger Onderwijs (overheids- en particuliere HBO- en WO-instellingen) te behartigen, in het bijzonder de docenten van het IOL, Instituut voor de Opleiding van Leraren. De belangen van de docenten werden voorheen behartigd door de Bond van Leraren, onder leiding van Reshma Mangre. 

De nieuwe onderwijsbond zal geleid worden door Guno Castelen. Castelen is mogelijk gekozen vanwege zijn kennis van het IOL en zijn bestuurlijke capaciteiten.

Hij is jaren geleden parttime docent geweest op het IOL en al enkele jaren verbonden bij het IBW Hogeschool als docent. Vorig jaar werd hij gekozen tot voorzitter van de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond, hij is tevens oud-SPA-Assembleelid. De overige bestuursleden zijn Ashvin Sewsahai (ondervoorzitter), Sharmila Bhageloe-Debi (secretaris), Maurice Zrour (eerste penningmeester), Ravi Jaggoe (tweede penningmeester, Jerry Oldenstam (eerste commissaris) en Judy Samson (tweede commissaris). 

SK

error: Kopiëren mag niet!