“De prijs van één product verschilt in vier winkels”……

Enkele vrouwen geven in een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat de prijzen van sommige producten verschillen in de diverse winkels. “Ik ben in vier winkels geweest om één product te zoeken en dat product is in alle vier winkels verschillend geprijsd. In de ene met SRD 2.50 meer worden betaald, in de andere SRD 5 en dan heb je elders een waar het SRD 10 meer kost”, zegt een van de vrouwen.

“Daarnaast zijn er ook producten die niet zijn geprijsd en als je bij de kassa komt, hoor je een veel te hoge prijs. Ik dacht dat er een oplossing zou komen. Ook heb je verschil bij het kopen van producten qua gewicht. Je betaalt voor 1 kilo, maar je krijgt minder. Ik vind dat helemaal niet prettig en dat ook nog van mensen die je vertrouwt en op wie je rekent. Wij hebben de winkeliers nodig en zij ons, dan vind ik dat wij elkaar niet op zo een manier moeten uitbuiten. Ik benadruk het woord ‘elkaar’, omdat je ook burgers hebt die de winkelier benadelen. Ik heb gevallen meegemaakt dat men met een product naar de kassa loopt en dan niet het bedrag betaalt dat staat voor het product. De meesten geven een reactie van, ja dan moet je het niet zo duur verkopen. Anderen zeggen, ik heb geen geld en lopen weg met het product of laten bijvoorbeeld SRD 20 achter. Als wij zo met elkaar om blijven gaan, dan gaat niets veranderen”, benadrukt de vrouw.  

Een andere vrouw geeft aan, dat zij ook gevallen heeft meegemaakt waarbij groenteverkopers de prijs opleggen voor de winkelier. “Bij de ene wordt een andere prijs geboden en bij de andere weer een andere prijs. De winkelier komt er wel achter. Op die manier verpest je het voor anderen die willen verdienen. Zodra de winkelier erachter komt, dan wil hij of zij geen goederen van buiten meer kopen voor wederverkoop. Dan zitten wij met de producten.Wij moeten samenwerken om samen vooruit te gaan en niet de ene benadelen om vooruit te kunnen gaan.”  

TM

error: Kopiëren mag niet!