Presidentiële delegatie naar Nickerie om problemen bewoners aan te horen

Een delegatie die bestond uit de president en een paar ministers heeft afgelopen weekend een bezoek gebracht aan het district Nickerie, waar president Chandrikapersad Santokhi onder andere problemen in de samenleving heeft aangehoord van burgers.

Annastraat veranderd in Dr. Chandreban Mahabierstraat

Maar, de president was ook aanwezig in de Annastraat in Nieuw Nickerie waar het Mungra Medisch Centrum is gevestigd. Deze straat werd zaterdag 4 juni vernoemd naar de bekende chirurg  Chandreban Mahabier (zie foto top), omdat hij een heel belangrijke rol vertolkt als het gaat om de medische zorg in het district. De chirurg is bekend bij de gemeenschap van Nickerie. Hij is geboren in Nickerie als zoon van ouders die padieboeren waren. Hij studeerde af als arts en mocht vervolgens als chirurg in Nederland werken na zich daarin gespecialiseerd te hebben. In Nederland ging hij met pensioen, maar besloot weer naar Suriname te komen om zich in te zetten voor de Nickeriaanse gemeenschap.

De heer Chandebran verricht ondanks zijn leeftijd nog steeds de goede daden die hij kan verrichten. Zo heeft zich jarenlang ingezet voor het Mungra Medisch Centrum en kwetsbare doelgroepen in de Nickeriaanse samenleving. Samen met president Santokhi werd het naambord in bijzijn van de districtscommissaris Senrita Gobardhan gewijzigd.

Pakketten uitgedeeld aan minderbedeelden

In het VHP-centrum werden door de president, die ook voorzitter is van de VHP, pakketten uitgedeeld aan mensen die minder draagkrachtig zijn en de leeftijd van 60 jaar al overschreden hebben. Veel van de pakketten werden ook te koop aangeboden aan burgers, die het zich wel kunnen permitteren, maar het toch ietwat goedkoper wilden kopen.

Kranslegging in verband met 149ste viering Hindoestaanse immigratie

De president hield verder zowel een toespraak als een bloemenhulde bij het monument ter herdenking van 149 jaar Hindoestaanse immigratie. In zijn eigen woorden gaf hij aan hoe belangrijk het is voor elke Surinamer, dat de voorouders naar Suriname zijn gekomen. Het staatshoofd maakte een resumerend verslag van de verworvenheden die sinds vroeger tot en met heden in het land zijn gebeurd na de komst van immigranten.

Hij vindt het goed om vooral de jeugd bij te scholen met de gebeurtenissen van vroeger, omdat ze het nog niet weten. De strijd die aldus de president is geleverd door de voorouders moeten de huidige generatie niet zomaar voorbij laten gaan en vooral het beste ervan proberen te maken.

Verschillende ministers en leden van de Nationale Assemblee op oriëntatie bezoeken

Behalve de president waren ook een paar ministers en leden van De Nationale Assemblee in Nickerie om zich te oriënteren en te luisteren naar de noden van het volk. Minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken heeft vanuit zijn vakgebied een kijkje genomen bij de Henar brug en is tot de conclusie gekomen dat er een plan van aanpak moet komen om de houten gedeeltes van de burg te vervangen met metalen stukken.

Behalve de minister van Openbare Werken waren ook leden Assembleeleden als Mahinder Jogi en Stephen Matsaleh, beide VHP, en anderen aanwezig om de problemen en knelpunten  aan te horen en de nodige aanpak methodes aan de Nickerianen voor te leggen. 

Er werden vanuit de kant van de regering beloftes geaan naar de gemeenschap om de noden in het district zo snel als mogelijk op te zullen lossen. De Nickeriaanse gemeenschap was blij met het bezoek van de delegatie om hun noden aan te horen.

GW

error: Kopiëren mag niet!