Scholieren door het vuile water op weg naar school, keren terug, kletsnat!

Vanwege de wateroverlast hebben vele scholen, oppashuizen en kleine bedrijven hun deuren gesloten. “Al vroeg in de ochtend zie je kinderen kletsnat of door een grote waterplas lopen om naar school te gaan”, zegt Ashanti donderdagochtend 2 juni in gesprek met Dagblad Suriname. Zij was ook een van de kinderen die op weg naar school liep, maar vanwege haar natte kleren terug naar huis ging. Zij geeft aan, dat zij door een auto werd nat gemaakt. Haar broek was al een beetje nat door te lopen in een waterplas in de straat bij haar, maar op de hoek op het asfalt gedeelte werd zij dan helemaal nat gemaakt door een automobilist. 

“Ik vind dat heel erg, ik weet dat een ieder haast heeft, maar aan het eind zijn wij voetgangers ook mensen en verdienen wij ook een goede behandeling. Nu kan ik ook niet gelijk naar huis, mijn paraplu is stuk en het regent ook nog zo hard. Natter kan ik niet worden, maar ik kan wel ziek worden. Door het vuile water dat op mij is gespat ben ik al bang dat ik ziek ga worden en door de regen lopen gaat het nog erger maken”, benadrukt Ashanti. 

Ashanti was niet de enige die terug naar huis keerde. Er waren vele leerlingen die terug naar huis moesten keren, omdat de school ook onder water bleek te staan. “Ik heb mijn best gedaan om op school aan te komen, maar ik moest toch terug naar huis”, zeg Endro. Hij en zijn broertje liepen met een grote plastic zak die hun lichaam bedekte om niet nat te worden. Enkele andere ouders hebben via een groepsapp van de school in een telefoontje een melding gekregen, dat er geen school is, dus uit huis gaan hoefde voor hen niet.

“Ik vind het wel jammer, mijn meisje is al vier dagen niet naar school gegaan en vandaag gaat het de vijfde worden als het door blijft regenen”, zegt een bezorgde ouder. “Hoe kan zoiets dan opgelost worden”, vraagt de bezorgde ouder zich af. “Dit komt vaak voor, kan er dan geen plan gecreëerd worden of project om dit op te lossen? Het Covid-virus heeft al voor een hele stagnatie gezorgd bij de kinderen en nu heb je dit er bij. Op zo’n manier zullen de kinderen dan nog erger achteruit gaan.”

TM

error: Kopiëren mag niet!