Wegenautoriteit gaat belangrijke asfaltwegen in Paramaribo, Wanica en Para herstellen

Een contractondertekening voor herstelwerkzaamheden aan de primaire asfaltwegen in Paramaribo, Wanica en Para vond gisteren plaats. Het contract werd getekend door het ministerie van Openbare Werken, de Wegenautoriteit en twee lokale ondernemers, waaronder N.V. Tjongalaga. Enkele belangrijke wegen, waaronder de JF Kennedy Highway, de mr. Jaggernath Lachmonstraat, de J.A. Pengelstraat en de Anton Dragtenweg worden versneld aangepakt. Dit heeft te maken met de aankomende staatshoofden vergadering van de Caricom. Suriname is daar begin juli de gastheer van. President Chandrikapersad Santokhi zal daarbij het voorzitterschap van de Caricom op zich nemen. 

Minister Riad Nurmohamed van OW stelde dat er langzamerhand in elk district wegen worden aangepakt. “We kunnen niet alles tegelijk. Maar we zijn begonnen in Marowijne, in Nickerie en nu ook in Paramaribo. Voor Para en Brokopondo zijn er ook projecten goedgekeurd”, zei de bewindsman. 

Verhoogde productiviteit

Districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost stelde dat dit een bijzonder moment en een stimulans voor de verdere ontwikkeling van Paramaribo en ons land is.

“Zoals wij allen weten is Paramaribo de grootste stad, met de meeste bewoners van ons land, de vraag naar optimale infrastructuur en dus wegen zal blijven toenemen. Met de ondertekening wordt er een stap in de goede richting gezet. We hebben in Paramaribo in de komende tijd, zoals vermeld, enkele grote bijeenkomsten en vergaderingen. De grote conferenties, het belang daarvan is niet te onderschatten voor ons land. Wat vaststaat is, dat activiteiten van zo’n omvang heel erg invloedrijk zijn voor het hele land. De effecten zullen tot ver gevoeld worden. Om maar een paar op te noemen vanuit een districtsniveau. We denken aan verhoogde bedrijvigheid. Meer gasten en daarmee inkomsten en valuta voor onze lokale ondernemers en handelaren. Verbeterde infrastructuur is daarvoor een belangrijke stimulans. Het is allemaal toe te juichen. Ik spreek de wens uit dat er steeds meer van dergelijke projecten, die verlichtingen brengen voor de samenleving, uitgevoerd kunnen worden”, aldus dc Bhola. 

Eigen verantwoordelijkheid 

Minister Nurmohamed sprak verder: “Simultaan is OW bezig met de landelijke aanpak van afwateringsystemen. De meteodienst voorspelt voor de komende tijd veel meer regen. Ook de regio, onze buurlanden, kampen met overlast. We hebben het weer niet in eigen handen. Maar, wat wij zeker in eigen handen hebben is hoe wij omgaan met ons vuil en hoe wij bij bebouwing met rioleringen en bermen omgaan. Een ieder wordt opgeroepen om zijn deel te doen. Het ministerie zet zich samen met haar partners en de stakeholders dagelijks in. Het werkt heeft ook een zichtbaar effect, vele wegen zijn nu veel sneller droog en het water kan via de opgehaalde rioleringen, trenzen en goten afgevoerd worden.”

error: Kopiëren mag niet!