Stichting 1 voor 12 schiet Shiloh internaat in Nickerie te hulp

De stichting 1 voor 12 is overal waar de nood toeslaat en is landelijk bezig om mensen en sociale instellingen waar de nood hoog is te helpen. Zo heeft de stichting woensdag ingespeeld op een noodkreet uit het westen van het land, aldus meldt 1 voor 12 in een persbericht.

Vanuit Nickerie heeft de beheerder van het Shiloh internaat (voorheen bekend als Warishi internaat), Kevin Bronne, de noodklok geluid omdat de situatie van het internaat de laatste tijd niet zo rooskleurig is. Het tehuis heeft te lijden onder de hoge prijzen van levensmiddelen die de pan uit vliegen en het bedrag welke de ouders maandelijks betalen aan kostgeld is lang niet toereikend om daarmee een hele maand uit te komen om voeding op tafel te zetten voor de 21 pupillen die in het internaat zijn ondergebracht om hun studie voort te zetten in Nickerie. 

Het internaat is in het leven geroepen voor studerende kinderen uit de inheemse dorpen in het Kabalebogebied (Apoera, Section, Washabo). Ook kinderen uit het dorp Tapoeripa, aan de bovenloop van de Nickerierivier, worden in het internaat opgevangen. 

De directeur van 1 voor 1, Louis Vismale,  is woensdag met een lading van SRD 10.000 aan goederen gearriveerd in Nickerie bestemd voor het internaat. De lading bestond uit eerste levensbehoeften, toiletartikelen, stroop, en wat lekkernijen. Uit handen van Vismale mocht de beheerder ook een enveloppe met inhoud in ontvangst nemen welke is bestemd voor broodbeleg. 

Bronne zegt zeer tevreden te zijn met de donatie van 1 voor 12. Ook de donateurs die ervoor gezorgd hebben dat de donatie mogelijk is gemaakt worden door de beheerder bedankt. Volgens Bronne komen de goederen net op tijd om het tekort aan levensmiddelen waarmee het internaat kampt, op te vangen. “Hiermee hebben wij een heel goede hulp gekregen van 1 voor 12”, zegt een blije, maar ook zichtbaar emotionele Bronne aan Vismale. 

Bronne vertelt dat het internaat momenteel een moeilijke periode doormaakt, omdat de Covid-19 pandemie ook de ouders van de kinderen getroffen heeft in het binnenland. Daarnaast spelen ook de economische situatie in het land en het probleem van wateroverlast een rol. Veel mensen moeten het hebben van hun kostgrondjes en door wateroverlast is de aanplant van velen verloren gegaan wat betekent geen of weinig inkomsten. Dit heeft gemaakt dat niet alle ouders op tijd hun bijdrage kunnen leveren aan het eind van de maand. 

“De kinderen zijn hier om te studeren dus kan ik ze niet terug naar huis sturen of het internaat sluiten. Vandaar dat bij mij het idee is ontstaan om donaties te zoeken om zo te kunnen overleven”, vertelt Bronne die amper een maand geleden de leiding van het internaat heeft overgenomen.

error: Kopiëren mag niet!