Brazilië: Zeker 34 mensen gedood door stortregens en aardverschuivingen in Pernambuco

In Brazilië zijn zeker 34 mensen om het leven gekomen door stortregens die sinds dinsdag de noordoostelijke staat Pernambuco teisteren. Dat melden de autoriteiten. Zaterdag, 28 mei, vielen de meeste slachtoffers. Toen kwamen 29 mensen om het leven door aardverschuivingen.

Door de zware regenval hebben zo’n 1.000 mensen hun woningen verlaten. Op social media zijn video’s te zien van ondergelopen wegen, instortende huizen en aardverschuivingen.

Op sommige plekken in de staatshoofdstad Recife viel tussen vrijdagavond en zaterdagochtend 236 millimeter regen, aldus het bureau van de burgemeester. Volgens de weerdiensten blijft het de komende 24 uur regenen. Daardoor wordt gevreesd dat de situatie verergert. Tot en met zondag is code rood van kracht in de staat Pernambuco.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro sprak op Twitter zijn “verdriet en solidariteit uit met de slachtoffers van deze trieste ramp” en zei dat zijn regering al het mogelijke zal doen “om het lijden te verlichten”. Volgens de president wordt onder meer het leger ingezet “om te helpen bij noodhulpoperaties en de nodige hulp te bieden aan getroffen families”.

error: Kopiëren mag niet!