Argentinië heeft eerste twee gevallen van apenpokken in Latijns-Amerika

Argentinië heeft vrijdag de eerste twee gevallen van apenpokken in Latijns-Amerika bevestigd, aldus het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring.

Spanje, Engeland en Portugal zijn de landen waar de meeste gevallen zijn vastgesteld in de recente uitbraak van deze virale ziekte die gewoonlijk mild verloopt. De ziekte komt normaal gesproken vooral voor in delen van West- en Centraal Afrika.

Het Argentijnse ministerie van Volksgezondheid laat over de eerste patiënt weten dat die in goede gezondheid verkeert. Mensen die in nauw contact met deze persoon waren geweest, vertonen nog geen symptomen, maar staan wel onder controle.

Later op de dag bevestigde het ministerie dat er ook bij een andere persoon apenpokken zijn vastgesteld. Het gaat om een Spaanse burger die woensdag in Argentinië arriveerde en de volgende dag zweertjes begon te krijgen.

“De patiënt verkeert in goede algemene conditie, is geïsoleerd en wordt symptomatisch behandeld”, aldus het ministerie. Symptomen van apenpokken zijn koorts en huiduitslag.

Tot nu toe zijn de meeste gemelde infecties in de wereld niet ernstig. Ongeveer twintig landen waar apenpokken vrijwel niet voorkomen, melden uitbraken van de virale ziekte, met meer dan tweehonderd bevestigde of vermoede besmettingen, vooral in Europa.

error: Kopiëren mag niet!