Bromfietser (53) overlijdt na te zijn aangereden door automobilist die na aanrijding doorreed

De 53-jarige bromfietser Humphrey Karijotaroeno is woensdag 25 mei na te zijn aangereden door een personenauto, kort na aankomst in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, overleden. De 28-jarige automobilist K.J. reed na de aanrijding door, maar werd kort daarna door de politie op zijn woonadres aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren, dat de bromfietser met als duorijder de 9-jarige G.K. eerder op die dag op het rijwielpad van de Martin Luther Kingweg reed. Zij kwamen vanuit de richting van de Steenslagweg en reden richting de Laterietweg. De automobilist reed over de Meursweg, komende vanuit de richting Billiton en gaande richting Domburg. Op de kruising van de Martin Luther King-, de Meurs- en de Sir Winston Churchillweg verleende de automobilist, vermoedelijk door onoplettendheid, geen voorrang aan het verkeer op de Martin Luther Kingweg met als gevolg de aanrijding met de bromfietser. Door de botsing slingerde de bromfietser van zijn rijbaan en belandde op de Sir Winston Churchillweg. 

De automobilist reed na de aanrijding door en liet de slachtoffers in hulpeloze toestand achter.

Met de ambulance van de RGD-poli van Paranam werden de twee gewonden voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De bromfietser overleed na enkele uren door de opgelopen verwondingen. Zijn lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. 

De 9-jarige duorijder kon na medische behandeling naar huis.

Aan de hand van de beschrijvingen van het voertuig van de doorrijder, trof de politie de auto enkele straten verder onbeheerd aan. Hierna werd K.J. op zijn woonadres in het ressort Paranam opgespoord en aangehouden. Kevin werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Beide voertuigen zijn door de politie ter herkeuring in beslag genomen. 

De politie van de verkeersunit van Regio Midden is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!