Twee bomen omgevallen binnen een maand in binnenstad Paramaribo

Binnen een maand zijn twee oude mahoniebomen omgevallen in de binnenstad van Paramaribo. Op 7 mei viel een boom om in de Keizerstraat en op 22 mei in de Heerenstraat. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor in beide gevallen.

In de Heerenstraat was er sprake van een enorme ravage. Een monumentaal pand raakte daarbij beschadigd. Ook werd een elektriciteitsmast naar beneden gesleurd. De oorzaak van de omgevallen bomen zou te wijten zijn aan ouderdom en een zachte bodem, die veroorzaakt werd door de zware regenval.

Burgers vragen zich af hoe het staat met het onderhoud van deze bomen? Moeten de overige bomen (oude bomen) niet omgehakt worden? Of wacht men tot persoonlijke ongelukken zich voordoen?, aldus de burgers.

De mahoniebomen staan bekend als historische bomen. Des te meer is het belangrijk dat deze bomen regelmatig geïnspecteerd en onderhouden worden. De redactie van Dagblad Suriname heeft Openbaar Groen en Afvalbeheer benaderd met enkele vragen over dit onderwerp, maar heeft vooralsnog geen reactie ontvangen.

SK

error: Kopiëren mag niet!