Politie Infosessie voor kinderen NAKS – “NAKS Difrenti Siri “

De kinderen van ‘NAKS Difrentie Siri’ hadden zaterdag 21 mei een voorlichtingsdag met de politie. Gezien enkele van de jongeren in de beginfase zijn van hun pubertijd vond de leiding van NDS het toepasselijk om een infosessie te houden over een aantal onderwerpen. Hierdoor leren jongeren wat de gevolgen kunnen zijn van bepaalde handelingen.

De jongeren vonden het heel interessant en leerrijk, laat Danitia Marcet, trainer en organisator van de NDS weten. De andere trainer is Chayenne Meiland. In een voorlichtingsfilm van de afdeling Voorlichting Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname, benadrukte een agent dat de jongeren hun jeugd goed moeten benutten. “Vecht niet, benut je jeugd”, is het advies.

Een andere agent merkte op dat jongeren worden beschermd door de wet. “Maar, als jullie ook niet willen luisteren beland je in de gevangenis”, verduidelijkte hij. De agent noemde onder andere het aanraken, seksuele handelingen, anderen uitlokken of negatief beïnvloeden als reden om met justitie in aanraking te komen.

Marcet zegt tevreden te zijn met de dag en dat zij belast is met de groep tussen 8 en 15 jaar. Aanleiding voor de training was, dat er aanwijzingen waren dat de jongeren de verkeerde kant opgingen. Een van de voorbeelden was het nuttigen van alcohol. Hierop is besloten contact op te nemen met Jeugdzaken.

Tijdens de voorlichtingssessie is over verschillende strafbare handelingen gesproken. Marcet: “Het elkaar aanraken, lopen met een schaar, ook zoenen, al willen beide partijen het, is strafbaar”, licht de trainer toe. Zij verklaart dat de jongeren nog minderjarig zijn. “De jongeren zijn na de training voorzichtig geworden, we hebben ons doel bereikt”, merkt Marcet op. “Ze vonden de voorlichtingsdag geweldig en waren erg dankbaar.”

Aan het eind hebben de kinderen ook van een agent leren marcheren, laat NAKS verder weten. Tal van positieve reacties op het initiatief hebben NAKS bereikt. Een van de reacties van een betrokkene is, dat zo’n activiteit landelijk bij alle verenigingen die met de jeugd te maken hebben moet worden uitgevoerd. Een andere persoon zei, dat zoiets precies past bij deze tijd.

RB 

error: Kopiëren mag niet!