Hoofdkantoor OW opgeschrikt door vermoedelijk brandstichting

Bij het hoofdkantoor van het ministerie van Openbare Werken (OW) aan de Mr. Jaggernath Lachmonstraat werd maandagmiddag melding gedaan van rookontwikkeling. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken geeft tegenover de redactie van Dagblad Suriname aan melding van de brand te hebben ontvangen.

De bewindsman wenst zich in dit stadium, maandagmiddag rond half vier, niet uit te spreken over het voorval. Volgens hem wordt het onderzoek afgewacht.

Het Korps Brandweer Suriname werd ingeschakeld en was spoedig na de melding ter plekke.

Bij aankomst bleek het te gaan om een bureau dat in brand stond en door kordaat optreden van de beveiliging reeds met emmers water was geblust. Het bureau bevond zich in het kantoor op de tweede etage.

In een nabij gelegen opslagruimte was er eveneens sprake van rookontwikkeling vanwege een brandhaard, die de brandweer heeft geblust. De brand is ontdekt door een medewerker die zich op het parkeerterrein bevond en vandaaruit rook zag. De medewerker heeft toen terstond de beveiliging gealarmeerd.

De beveiliging trof een brandende petfles met karton op de begane grond aan. De politie van Flora is bezig met het onderzoek naar de oorzaak van deze brand. 

error: Kopiëren mag niet!