Extra aandacht voor gedrag buschauffeurs tijdens verkeersacties politie en TCT

In het kader van het Zero Tolerance veiligheidsbeleid heeft een gemengd team van de politie in samenwerking met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, TCT, maandagochtend 16 en dinsdagochtend 17 mei op onder andere de Indira Gandhi-, de Vierkinderen-, de Magenta, de Nieuwzorg- en de Nieuw Weergevondenweg verschillende verkeersacties gevoerd. 

Daarbij werd ook gelet op buschauffeurs die dagelijks roekeloos rijgedrag vertonen, door zich met hoge snelheden over de fietspaden te rijden. Verder werd opgetreden tegen buschauffeurs die zorgen voor onnodige opstoppingen en roekeloos rijgedragop de Coesewijnestraat, de Rust en Werk- en de Tyronneweg. Niet alleen buschauffeurs zijn gecorrigeerd en geverbaliseerd, maar ook andere weggebruikers die zich schuldig maakten aan een verkeersovertreding.

Op deze twee dagen werden in totaal 66 weggebruikers geverbaliseerd voor diverse overtredingen,waaronder:

 • Rijden zonder een rijbewijs
 • Rijden zonder dat het voertuig ter herkeuring is aangeboden
 • Rijden in de verboden rijrichting
 • Rijden zonder een veiligheidsgordel om
 • Handmatig bellen tijdens het rijden
 • Stoppen op zodanige wijze
 • Rijden op zodanige wijze
 • Niet stoppen bij een aangewezen bushalte
 • Rijden op het rijwielpad
 • Rijden zonder een busvergunning
 • Rijden door roodlicht

Het doel van de verhoogde surveillances binnen de verschillende ressorten is om de zichtbaarheid en aanspreekbaarheid van de politie te bevorderen. Dit zal erin moeten resulteren dat het veiligheidsgevoel bij de gemeenschap terugkeert, aldus de politie in een maandag 24 mei uitgebracht persbericht.

Op de samenleving wordt een beroep gedaan om zich te houden aan de verkeersregels om zodoende een bijdrage te leveren aan een veilig verkeer.

De politie doet ook een beroep op de samenleving om alert te blijven en verdachte bewegingen te melden via de tiplijn #179 of via het Command Center op het nummer #115.

error: Kopiëren mag niet!