Gajadien (VHP) neemt benoeming directeur en situatie NIS onder vuur

Politicus spreekt zich uit tegen ‘normvervaging’ binnen regering

Parlementariër Asiskumar Gajadien (VHP) had gisteren tijdens de behandeling van de begroting 2022 in de Assemblee, een ware uitbarsting over de benoeming van de directeur en de situatie bij het Nationaal Indoor Stadion.

Assembleevoorzitter Marinus Bee vroeg daarbij aan Gajadien om parlementair te blijven. Ook werd de vergadering geschorst op verzoek van de vicepresident.

De politicus reageerde, nadat minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), had geantwoord op vragen van fractieleider Gajadien. De minister had daarbij gesteld, dat  NIS-directeur Joël Martinus op voordracht is benoemd. Zij stelde ook, dat het ministerie niet ervoor zal schromen om op te treden indien zaken niet correct verlopen.

Gajadien op zijn beurt benadrukte, dat normvervaging niet geaccepteerd kan worden. Hij verwees hiermee naar uitlatingen op social media door NIS-directeur Martinus alias Bordo.

Op social media heeft Martinus zich zeer vulgair uitgelaten over onder andere Gajadien en dreigde onder andere beelden vrij te geven van de politicus waar  onder andere ongeoorloofde zaken plaatsvinden. Overigens heeft Martinus een enorm aantal van duizenden volgers op onder andere Facebook. Echter laat hij zich vaak in vulgaire taal uit en schroomt er niet voor om te intimideren en grote hoeveelheden geld en goud te vertonen.

Martinus was niet blij met vragen die Gajadien stelde in de Assemblee rond het beleid van het Nationaal Indoor Stadium (NIS) en over de gehanteerde criteria voor de benoeming van de directeur. 

error: Kopiëren mag niet!