22-jarige verdachte van diefstal mobiele telefoon opgepakt

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben maandagavond 16 mei, na uitgewerkte informatie, de 22-jarige S.D. op een adres in het district Wanica opgespoord en aangehouden. Hij wordt ervan verdachte een mobiele telefoon te hebben gestolen, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag 18 mei.

Een man ha op zondag 8 mei op het politiebureau Kwatta aangifte gedaan van diefstal van zijn mobiele telefoon. Volgens zijn verklaring bood hij de telefoon op de social media-pagina “Things for Sale” ter verkoop aan. S.D. reageerde hierop en volgens afspraak ontmoette de aangever de jongeman op een adres te Paramaribo. De verkoper overhandigde de mobiele telefoon ter bezichtiging aan D. Bij die gelegenheid maakte hij zich met de mobiele telefoon uit de voeten.

Aan de hand van het door de benadeelde verstrekte signalement van de verdachte en de wijze waarop S.D. de telefoon heeft ontvreemd, kreeg de politie direct het vermoeden om wie het ging. De aangever toonde de politie ook een foto van de verdachte die hij via social media had kunnen achterhalen, waardoor de agenten direct constateerden dat de verdachte een bekende van de politie is.

S.D. werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Hij echter de telefoon te hebben gestolen. De weggenomen mobiele telefoon is nog niet achterhaald. Na overleg met het Openbaar Ministerie is S.D. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!