Werkgroep Wijken in Ontwikkeling Paramaribo focust zich op duurzame armoedebestrijding

Duurzame armoedebestrijding, dat is waar de werkgroep “Wijken in ontwikkeling Paramaribo” zich de komende periode op zal gaan focussen. Het gaat om een team dat maandag 16 mei door president Chandrikapersad Santokhi is aangesteld. “Wijken in ontwikkeling Paramaribo” bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende ressorten. Zij zullen zich vooral gaan inzetten voor het versterken van gezinnen. 

Buurtbewoners diverse ressorten

De werkgroep vloeit voort uit de zogeheten Ghetto Groep, die in september 2020 werd geïnitieerd. Van de oorspronkelijke groep zijn nog zes leden over. Werkgroep Wijken in Ontwikkeling Paramaribo bestaat uit 30 leden met de mogelijkheid tot uitbreiding. Het gaat om buurtbewoners van verschillende ressorten en die bereid zijn de uitdaging om armoede te bestrijden aan te gaan. 

De werkgroep wordt geleid door Harold Pultoo, de geestelijk adviseur van president Santokhi, terwijl ook voorzitter Louis Vismale van de Stichting 1 voor 12 deel uitmaakt van de werkgroep. Om het doel te bereiken zal er binnen de verschillende wijken in Paramaribo een bewustwordingsproces op gang worden gezet. 

De focus zal vooral gelegd worden op het versterken van gezinnen. De werkgroep zal samen met de gezinnen de problemen identificeren en gezamenlijk voor een oplossing gaan. 

Hierbij zal onder meer de Anton de Kom Universiteit van Suriname betrokken worden. De universiteit zal de werkgroep begeleiden in het aangaan van de uitdagingen. De werkgroep zal zich ervoor inzetten om de buurtbewoners op een duurzame manier bewust te maken van de gevolgen van zwakke gezinnen binnen de samenleving. 

Wijken in Ontwikkeling Paramaribo is aangesteld voor de periode van een jaar, welke indien nodig verlengd zal worden.

error: Kopiëren mag niet!