Minister Ramdin hekelt heersende negativiteit onder delen critici

‘Bewindsman stelt dat er geen sprake is van super minister’

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) Albert Ramdin, hekelt het gedrag van een deel van regerings critici. Er wordt systematisch geprobeerd om ministers te criminaliseren.

“Ik vind het zeer triest. Het wordt niet om de zaak gedaan, maar om politiek. Ondanks zoveel uitleg over de zaken HPSG en Surfin. Men kan blijkbaar niets anders vinden. Ik heb er grote moeite mee. Er wordt systematisch geprobeerd om desinformatie in de samenleving te verspreiden over onder andere Armand Achaibersing, minister van Financiën en Planning en mijn persoon. Dit terwijl er hard wordt gewerkt”, aldus de bewindsman tegenover lokale media.

“We zijn niet alleen op de wereld”

“We zijn niet alleen op de wereld”, stelt de voormalig topdiplomaat. “Er wordt gekeken naar ons. We moeten kunnen praten als Surinamers. De negativiteit is zodanig ingeburgerd, mede door social media. We moeten die discussie hebben. Wat voor Suriname willen wij? De normen en waarden schijnen zoek te zijn. We moeten kunnen praten zonder uit te schelden en zonder aantijging die geen onderbouwing hebben.”

Over de opstelling als zogenaamde superminister stelt Ramdin dat mensen moeite schijnen te hebben met hard werken. “Als ik word gevraagd om iets buiten de portfolio om te doen zal ik het doen. Ik werk graag en ik werk hard voor land en volk. Iedereen werkt. De onderlinge kamaraderie en de vriendschap in de Raad van Ministers is uitstekend. Wij werken heel goed samen. Je merkt duidelijk dat men niet gewend is met hard werken.”

Vele zaken die worden gedaan vallen ook onder de coördinerende rol van minister Ramdin als vicevoorzitter van de Raad van Ministers, aldus de bewindsman.

error: Kopiëren mag niet!