Leden RBTM verrichten tijdens surveillance diverse arrestaties

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM), bijgestaan door de politie van Surveillance Regio Midden, hebben in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei tijdens surveillance werkzaamheden verschillende aanhoudingen verricht, zo laat het Korps Politie Suriname in een uitgebreid persbericht maandag weten.

De eerste aanhoudingen vonden plaats op de kruising van de Latour- en Martin Luther Kingweg, bij de bekende post.Daar werden de verdachten Guillaume, D. (25) en Olfendo T. (37) in de kraag gevat. Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig van Guillaume stuitte de politie op een illegaal vuistvuurwapen met tien scherpe patronen. Op de verdachte Olfendo werden verschillende drugssoorten aangetroffen, zoals 19 gram marihuana, 5 gram hasj, 2 gram “sukru” en 6 xtc pillen. Het illegaal vuistvuurwapen en de drugs zijn hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Het tweetal is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

Tijdens een wegcontrole op de kruising van de Magentakanaal- en de Nieuw Weergevondenweg werd door het gemengd team de 34-jarige Vikash R. aangehouden. Op hem werd aangetroffen en inbeslaggenomen een gasbuks pistool, waarna hij werd overgedragen aan de politie van het bureau Santo Dorp. 

De agenten zetten hun surveillance werkzaamheden voort en kort daarna werd in de nabije omgeving de automobilist Gislain K. (30) staande gehouden. De politie constateerde dat deze automobilist een auto bestuurde die niet voorzien was van voor- en achterkentekenplaten. De man werd op grond hiervan eveneens overgebracht naar het politiebureau Santo Dorp. Hij werd voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie en na overleg met het Openbaar Ministerie na te zijn verhoord, heengezonden. Gislain moch zonder voertuig zijn weg vervolgen.

Dit gemengd team reageerde eveneens op een algemene oproep van het Command Center. Volgens die melding waren twee verdachten die zondagochtend vroeg 15 mei gascilinders hadden gestolen op een adres aan de Winchesterstraat, in de omgeving van de Coesewijnestraat gesignaleerd. Agenten gingen naar die locatie en kamden het gebied uit. Op een bepaald moment zagen ze een auto. Bij het zien van de politie reed de bestuurder met een hoge snelheid weg, achterna gezeten door de agenten. De automobilist liet de auto voor een leegstaand perceel achter en wist uit handen van de politie te blijven.

Op het Sosisterrein en in de Metaalstraat werden Guilermo D. (35) en Marvin L. (41), bekenden van de politie, staande gehouden. Gelet op hun vreemde gedrag en de beschrijvingen van de verdachten die door het Command Center waren doorgegeven, werden beide mannen flink aan de tand gevoeld. Op hen werden aangetroffen en inbeslaggenomen gereedschappen, een aantal simkaarten, geldbedragen in vreemde valuta, een rijbewijs op naam van een andere man, en een zijspiegel.

Op hun aanwijzing werd een locatie aan de Winchesterstaat aangedaan. Daar troffen de politieambtenaren twee gascilinders van 100 lbs. aan, die de verdachten in het hoog wied op het leegstaande perceel hadden verborgen. Zowel de gascilinders, de andere in beslag genomen goederen, als de twee verdachten werden overgedragen aan de politie van het bureau Flora die eveneens ter plaatse was voor onderzoek. Hangende het onderzoek zijn Guilermo en Marvin na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!