Traditioneel gezag Kwinti’s vraagt steun bij presidint Santokhi

Het traditioneel gezag van de Kwinti-gemeenschap heeft zaterdag 14 mei president Chandrikapersad Santokhi gevraagd om steun bij het aanpakken van vraagstukken. De delegatie van de Kwinti’s bestond uit de granman der Kwinti’s Remon Clemens, hoofdkapitein Harold Souvenier, secretaris Rayen Clemens en twee basja’s.

Het staatshoofd is onder andere gevraagd om zijn invloed zodanig aan te wenden, zodat er landbouwproductie tot stand komt in de dorpen Witagron en Kaaimanston. Om dit te kunnen realiseren is er behoefte aan training, financiële middelen en de nodige machines.

Rayen Clemens, secretaris van het traditioneel gezag, zegt dat er ook steun is gevraagd om andere vraagstukken in het gebied op te lossen. Hij noemt een kwestie waarbij er van het dorp Kaaimanston negen duizend hectare grond onrechtmatig per beschikking is verstrekt aan derden, zonder dat het traditioneel gezag daarbij gekend is.

Er is ook gevraagd aan de president om de dorpen te voorzien van schoon leidingwater. “De bewoners maken in deze dorpen gebruik van rivierwater, omdat wij ervan uitgaan dat het niet vervuild is”, zegt de secretaris.

Verder is de deplorabele staat waarin de weg verkeert tijdens regenweer onder de aandacht van het staatshoofd gebracht. De president heeft toegezegd aandacht te zullen besteden aan de vraagstukken.

De lijst van aandachtspunten is overhandigd aan de president, inclusief een kaart, waarop de onrechtmatig afgegeven gebieden zijn aangegeven.

error: Kopiëren mag niet!