Social Army levert 6 trainers af

Social Army is een stichting, bestaande uit een groep jongeren, die een bijdrage willen leveren aan de sociale situatie in Suriname. Voorzitter van de stichting is Mitchell Matroos, een 26-jarige sociaal bewogen jongeman. De organisatie staat klaar om kwetsbare groepen in de samenleving te helpen.

Door middel van eigen opbrengsten, giften, sponsoring en donaties kunnen zij verschillende projecten realiseren en zo de sociaal zwakkeren in nood helpen. Zij voert deze projecten uit op gehuurde locaties, wat veel kosten met zich meebrengt. Binnenkort gaat de stichting van start met de bouw van een eigen kantoorruimte.

Momenteel is zij bezig met een kleurkaarten inzamelingsactie en een trainersopleiding voor een project dat zij zullen uitvoeren.

Social Army is de afgelopen week gestart met een trainersopleiding waaraan jongeren tussen de 19 en 35 jaar deel hebben genomen. Tijdens de opleiding zijn de jongeren opgeleid hoe om te gaan met kinderen tussen de 6 en 16 jaar.  De trainingspunten waaraan aandacht werd besteed waren discipline, gedragsverandering en basic life skills.

Ter afronding van de training zijn 6 trainers het afgelopen weekend samen met officieren van het Nationaal Leger naar Hollandse Kamp in het district Para geweest.

Zij hebben in praktijk moeten brengen wat zij tijdens de trainersweek hebben meegekregen. 

Dit moesten zij doen, om te tonen dat zij gereed zijn om kinderen tussen 6 en 16 jaar de juiste begeleiding te kunnen geven voor het kamp dat zij 6 maanden lang elk weekend willen houden.

De trainees hebben in het bos moeten overleven zonder kookgelegenheid, stroom, onderdak en slaapgelegenheid. Dit alles hebben ze zelf moeten creëren. Van een kamp bouwen tot kampvuur maken. De trainers die zijn vertrokken waren Xanegay Ristie, Ewald Morsen, Sheria Moentadj, Gianny Adriaan, Ricky Cairo en Miquel Rawlins.

IS

error: Kopiëren mag niet!