Jogi nodigt studenten Surinaamse Juridische Faculteitsvereniging uit voor bezoek aan DNA

Vier leden van de Surinaamse Juridische  Faculteitsvereniging zijn onlangs afgevaardigd namens de organisatie om de begrotingsvergadering van 9 mei persoonlijk mee te maken in de Nationale Assemblee, op uitnodiging van VHP-Assembleelid Mahinder Jogi. De bedoeling van dit bezoek was om zoveel als mogelijk de samenwerking tussen de juridische gemeenschap en de wetgevende macht te verbeteren en zeker te versterken.

Goede start

Al vanaf het begin van de opleiding wordt het studenten aangeleerd dat je als juridische student mee moet lopen en zeker bezoekjes zal moeten afleggen aan diverse juridische instanties. Als stimulans voor dit praktische gedeelte heeft de Surinaamse Juridische  Faculteitsvereniging besloten de studenten een kijkje te laten nemen binnen de Nationale Assemblee.

Voor de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, was dit een goede start met het accommoderen van juridische studenten. Dit is naar zijn zeggen de eerste groep juridische studenten die langs is geweest voor een bezoek. De voorzitter was aldus de woordvoerster van de vereniging Chanell ‘t Zand bereid om hun een helpende hand te bieden in hun traject naar het opdoen van kennis, maar vooral kunde.

Het is de bedoeling geweest, dat de Surinaamse Juridische Faculteitsvereniging de studenten die zijn aangesloten laten meelopen om zodoende toch de nodige kennis en kunde mee te nemen in hun verdere loopbaan. Vele studenten zijn op hun beurt zelf geïnteresseerd in alles rondom het staatsrecht en het is voor deze studenten dan ook van eminent belang dat ze zich alvast een beeld kunnen vormen van wat hen in de nabije toekomst te wachten staat. 

Gesprekken met leden van de Nationale Assemblee

De leden van de vereniging hebben na de vergadering van de NationaleAassemblee gesprekken mogen voeren met diverse parlementariërs. Zo konden ze dan meningen wisselen en ook hun ideeën kenbaar maken. Leden van de Nationale Assemblee zoals  Jogi en Ashwin Adhin (NDP) en ook de voorzitter van DNA, Marinus Bee, stonden de studenten  bereidwillig te woord. Bee maakte ze duidelijk dat hij hun bezoek zeer op prijs stelt.

Volgens Chanell kijkt de voorzitter van de DNA uit naar nog meer van dit soort bezoeken. De studenten kunnen terugblikken op een zeer leuke maar vooral leerrijk moment. 

Begrotingsbehandeling

De reeds van start gegane begrotingsbehandeling heeft in de nabijheid van de studenten deels plaatsgevonden. Voor vele van de studenten was het een nieuwe ervaring, omdat ze dit nog niet eerder hebben meegemaakt. Zo konden de studenten zelf zien hoe het er allemaal aan toe gaat binnen de Assemblee tijdens een begrotingsbehandeling. Ze waren tevreden en vooral blij dat ze aangenaam ontvangen zijn geworden door de diverse Assembleeleden van de verschillende politieke partijen in Suriname. Donderdag gaat een groep van acht personen richting de Nationale Assemblee om ook op hun eigen beurt de begrotingsbehandeling te kunnen volgen.

Chanell ‘t Zand wil de leden en vooral de voorzitter van de Nationale Assemblee bedanken voor de gelegenheid die hij heeft geboden aan de vereniging om de studenten mee te laten lopen.

EW

error: Kopiëren mag niet!