Dc Saramacca vergadert voor het eerst met personeel ROS in ressort Jarikaba

De districtscommissaris (dc) van Saramacca Sherin Bansi-Durga heeft woensdagochtend vergaderd met het personeel van het commissariaat in het ressort Jarikaba. Sinds haar aanstelling in augustus 2020 kon dit overleg niet plaatsvinden vanwege de Covid-pandemie en de daaraan verbonden restricties, zo bericht het commissariaat.

In haar speech gaf de dc aan, dat dit haar eerste kennismaking is met alle personeelsleden van het ressort op één plaats. De districtscommissaris heeft het beleid voorgehouden aan het personeel en vooral de nieuwe aanpak en werkwijze. “U bent in dienst van de overheid en als ambtenaar hebt u tot taak om de samenleving te dienen en niet omgekeerd. Dit geldt vanaf de schoonmaaksters tot de districtssecretarissen.Wij zijn al begonnen 7 even stap voor stap af te bouwen.”

De districtscommissaris heeft het personeel ook alle plannen in uitvoering en toekomstige plannen voorgehouden en van het personeel de maximale ondersteuning gevraagd om het district samen met haar en  de burgers te ontwikkelen tot een welvarend district.

1.020 ambtenaren in zes ressorten

In het district heeft het commissariaat (ministerie van ROS) 1.020 ambtenaren in dienst verdeeld over de zes ressorten. “Vandaag ben ik bij u en hierna ga ik alle ressorten aan doen om met het personeel te praten en te overleggen over hoe wij het district gezamenlijk kunnen ontwikkelen waarbij orde en discipline een basisuitgangspunten zijn van het beleid.”

“Alles gaat onder 1 dak komen”

“Als voorzitter van het districtsbestuur ben ik ook bezig samen met alle afdelingen van ministeries in het district een goede samenwerking tot stand te brengen, in het belang van de ontwikkeling, zoals dat wettelijk aan mij is opgedragen. In Saramacca is en gaat alles onder 1 dak komen. Dat zeg ik niet, maar de wet”, aldus de districtscommissaris.

error: Kopiëren mag niet!