CBB-directrice Kanapé-Pokie: “E-paspoorten nog een heel proces”

De directrice van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie, zegt dat de eerste stap gezet is met het aannemen van de Wet E-paspoorten. Echter is er volgens haar nog een lange weg te gaan voordat deze wet echt in werking gaat.

“Oude prijzen paspoort vooralsnog geldig”

Zij weerspreekt berichten in de media, dat personen nu SRD 1.000 moeten betalen voor het verkrijgen van een nieuw nationaal paspoort. “De wet is pas aangenomen, maar nog niet bekrachtigd door de president of gepubliceerd in het staatsblad. Dat betekent dat de wet ook nog niet in werking is”, aldus Kanapé-Pokie. Hiermee verduidelijkt zij dat de oude prijzen nog steeds geldig zijn.

Er moeten volgens haar nog heel wat voorbereidingen getroffen worden om dit project uit te gaan voeren. Hierbij speelt ook het financieel aspect een grote rol.

Als alles in kannen en kruiken is, zullen personen boven 18 jaar SRD 1.000 betalen voor een nieuw nationaal paspoort, met een geldigheidsduur van 10 jaar. De doelgroep 0 tot en met 17 jaar betaalt SRD 750, met een geldigheidsduur van 5 jaar. Noodpaspoorten zullen ook SRD 750 kosten.

error: Kopiëren mag niet!