Izaak Jhawnie bouwt mobiele foodtrucks in Suriname

Izaak Jhawnie is een jonge ondernemer in Suriname, die een plan heeft uitgewerkt en gerealiseerd. Hij is vorig jaar gestart met het bouwen van mobiele foodtrucks. In gesprek met Dagblad Suriname vertelt Jhawnie zijn verhaal. 

“Het begon vorig jaar, toen ik manager was bij een horecabedrijf. Vanwege de Covid-pandemie, de lockdowntijden en de koers, was het bedrijf genoodzaakt te sluiten. Sinds de huurbedragen in de horecasector over de kop zijn gegaan, zijn veel kleine- en middelmatige bedrijven genoodzaakt geweest hun deuren te sluiten. Velen zagen het niet meer zitten. Toen ben ik met het idee gekomen, om hetgeen ik veel langs de wegen in Nederland zag, ook hier te introduceren zonder te laten halen. Ik heb toen besloten om een mobiele foodtruck te maken.”

Inmiddels heeft Jhawnie al drie van z’n mobiele foodtrucks verkocht. Momenteel is hij bezig met z’n vierde en vijfde foodtruck die al gereserveerd zijn. 

De mobiele foodtrucks worden van het begin tot eind in Suriname tot stand gebracht. Ze zijn verder verplaatsbaar en zijn voorzien van stroom- en water aansluiting. 

Het lukt allemaal aardig, zegt Jhawnie. Na de geplaatste bestellingen is hij van plan een mobiele foodtruck voor zichzelf te bouwen en een broodjeszaak op te zetten.

Aan een ieder die een eigen onderneming wil starten, zegt Jhawnie: “Doe je best, maak eerst een plan, doe een marktonderzoek en sowieso moet je het financieel bedrag hebben. Neem liever geen lening. Mocht het misgaan, zal je dan nog een lening boven je hoofd hebben. Maar, als je eigen spaargeld gebruikt, dan ben je schuldenvrij.”

SK

error: Kopiëren mag niet!