Burgers blij dat EZ stelt dat basisgoederen in supermarkten op een plek geplaatst moeten worden

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft onlangs aangekondigd ,dat ze werk gaat maken van de gang van zaken rond basisgoederen. Zo zullen supermarkteigenaren basisgoederen op een plek in hun supermarkten moeten plaatsen, zodat de klanten meteen kunnen zien waar alle basisgoederen staan. Daarnaast worden supermarkteigenaren verplicht om zichtbaar de prijslijst van basisgoederen op te hangen en ook moeten ze ervoor zorgen dat ze een goedgekeurde weegschaal in de supermarkt moeten hebben staan.

Enkele bezoekers die inkopen doen in een grote supermarkt geven in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat de aangekondigde maatregelen heel goed is. “Je hebt enkelen die al voor zijn en die het al weten, maar besteden er echt nog geen aandacht aan. Als je een winkel niet kent loop je vaak genoeg toch enkele minuten rond voor je de producten vindt die je nodig hebt. En dat de prijzen ook duidelijk zichtbaar moeten worden opgehangen is ook beter. Ik loop vaak genoeg eerst te tellen hoeveel ik in totaal moet betalen voor ik naar de kassa loop en dan weet ik dat ook hoeveel ik kan missen. Maar, als je geen prijzen ziet, moet je vragen en of als je niet vraagt sta je vaak genoeg voor een verrassing bij de kassa.”

Daker geeft aan, dat hij dagelijks winkel in en uit gaat en ongeveer wel weet hoe enkelen zijn gesorteerd, maar van de prijzen is hij niet op de hoogte of niet altijd op de hoogte.

“Het is een stap die de zoektocht kan verminderen en je ook helpt met je budget, dan weet je hoeveel je uitgeeft voordat je de kassa hebt bereikt. Maar ik hoop dat dit toch iets blijvends gaat zijn. Ik kan dat nog niet echt beoordelen, want ik heb die aangekondigde veranderingen nog niet gezien en ik zie ook niet in de toekomst, maar wij zij sranang mang, dus ja. Maar, het gaat wel voor veel verandering zorgen, het is niet groots, maar liever iets dan niets.”

TM

error: Kopiëren mag niet!