Bestuur SVB afgezet door opstandige leden tijdens jaarvergadering

Het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) onder leiding van John Krishnadath is donderdagavond tijdens de jaarvergadering door enkele opstandige leden, onder leiding van Mielando Atompai van Politie Voetbalvrienden, PVV, afgezet.

Atompai leidt nu een zogenoemd tijdelijk bestuur waarin ook zitting zouden hebben secretaris Marleen Cameron, penningmeester Aniel Ghisaidoobe en Raoul Hellings.

Dagblad Suriname heeft vernomen, dat de opstandige leden notulen van de vorige vergadering, waarin weergegeven een goedgekeurd Jaar- en Financieel Verslag en een verslag van de verkiezingsvergadering en uitkomst ervan, hebben afgewezen. Hierop schorste en verdaagde voorzitter John Krishnadath de ledenvergadering. Volgens hem had een deel van de aanwezige leden de notulen van de vorige vergadering niet gelezen en zij moesten dat eerst maar eens gaan lezen.  

Krishnadath zou ook de aanwezigen erop hebben gewezen, dat zijn bestuur niet kan worden afgezet op de wijze zoals dat donderdagavond is gegaan, middels een ‘motie van wantrouwen’. Volgens de SVB-voorzitter zijn daar geen voorzieningen voor in de statuten van de bond opgenomen. De opstandige leden zouden dan ook onrechtmatig hebben gehandeld en zou er dan ook sprake zijn van een coup.

Hij overweegt een Kort Geding aan te spannen en via de rechter gedaan te krijgen, dat het zogenoemd interim bestuur niet namens de SVB mag optreden.

Het tijdelijk bestuur heeft voor vrijdag een persconferentie aangekondigd.

PK

error: Kopiëren mag niet!