Coronie heeft nu een tweede ambulance

Een delegatie bestaande uit het bestuur van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en het ministerie van Volksgezondheid heeft dinsdag 26 april een bezoek gebracht aan het district Coronie. In het bijzijn van districtscommissaris Maikel Winter werd een ambulance overgedragen aan het Medisch Centrum van de RGD te Coronie. 

Winter had de noodzaak voor een tweede ambulance in het district eerder al kenbaar gemaakt. Met deze overdracht is niet alleen de garantie gegeven voor een betere dienstverlening in het district, maar ook voor de noodzaak op de Oost-Westverbinding.

De delegatie heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om een werkbezoek te brengen aan de poli op het Medisch Centrum van RGD. Frankel Brewster, poli arts van het Medisch Centrum, gaf de delegatie een rondleiding. Er zijn enkele voorstellen gedaan voor het upgraden, die in overweging genomen zullen worden.

De medicamenten voorziening voor de poli is opgeheven, maar er zijn genoeg basismedicijnen aanwezig alsook spoedmedicatie. Er zal wat betere afstemming plaatsvinden voor het garanderen van e aanwezigheid van voldoende medicamenten. De behoefte aan sneltesten om bloed- en urineonderzoek te doen is naar voren gebracht door het personeel van de poli. 

Er zijn meteen afspraken gemaakt over de inzet en het beheer van de ambulance. Ook is afgesproken dat er gewerkt zal worden aan een roulatie schema voor artsen op de poli, aangezien een arts niet voldoende is voor het district.

error: Kopiëren mag niet!