Commissie VIP KPS Vereniging bereidt dag gepensioneerden voor

Op initiatief van commissaris Ruben Kensen van het Korps Politie Suriname (KPS) zal een speciale dag op het politie recreatieoord Kraka worden georganiseerd voor de minder actieve politiefunctionarissen, gepensioneerden en burgerpersoneel van het KPS. Op 7 mei is de proclamatie van de VIP KPS Vereniging om al deze politiefunctionarissen tegemoet te komen.

Inspecteur Milton Kensmil geeft aan, dat de dag is bedoeld om extra aandacht te besteden aan die mensen die na 20, 25, 30 en 40 onafgebroken dienstjaren, hun krachten hebben gegeven aan het korps. Onder de uitgenodigde VIP KPS functionarissen vallen ook de huidige Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi, de huidige ministers van Justitie en politie en Defensie, Kenneth Amoksi en Krishna Mathoera. Een voorbereidingscommissie is op 26 april in vergadering geweest om de dag uit te zetten. 

De voorzitter van de VIP KPS Vereniging, Leroy Cadogan, is het volledig eens met de nieuwe leiding van het korps om de waardering voor deze functionarissen en ander personeel op een hoger niveau te brengen. Tevens zullen de gepensioneerden in de gelegenheid worden gesteld de president persoonlijk te ontmoeten. 

Hij roept alle oud-medewerkers van het Korps Politie Suriname op om zich aan te melden en te participeren aan het event. De groep vertrekt zaterdag 7 mei vanuit het Politie Opleidings Centrum naar Kraka.

error: Kopiëren mag niet!