God’s Glow club: Christelijke tieners leren over kracht voor de volgende generatie

God’s Glow club van de Wesleyaanse Gemeente Immanuel te Geyersvlijt, Paramaribo, hield een mini tienerkamp afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag in het Jeugdcentrum. Hieraan hebben zo’n vijfentwintig tieners deelgenomen. Het thema was ‘the power of the next generation’. 

Jongeren in Suriname moeten weerbaar gemaakt worden tegen het steeds erger wordende moreel verval in de wereld. De verkeerde invloeden vanuit social media en andere informatiebronnen op de jeugd zijn bijna niet meer te controleren door ouders en verzorgers. De taak is weggelegd voor de gemeente om te helpen gezonde begeleiding te geven, zodat tieners ook hun leeftijdsgenoten kunnen beïnvloeden op een Bijbelse manier, stelt een van de kamptrainers in gesprek met Dagblad Suriname.

Dagprogramma

Het dagprogramma startte met een ontbijt en verschillende icebreaking spelletjes. Na een sessie zang werden de sessies over de kracht van jeugd verzorgd door Lloyd Djendje, voorganger van de gemeente Immanuel.  “Wat de jonge mens bijgebracht wordt nu, zal hem bijblijven en beïnvloeden op latere leeftijd. Wij moeten de jeugd een hoopvolle toekomst bieden door hen te trainen om God te kennen als een echte Vriend. Ze zijn getraind om hun eigen leeftijdsgenoten te beïnvloeden op een positieve manier. Naast het officiële gedeelte hebben de tieners ook deelgenomen aan verschillende activiteiten zoals kickboksen, voetbal, hoe maak je een vlog sessie, beauty class, voice klassen et cetera.”

“De laatste dag hebben de tieners het kamp afgesloten met zwemmen en een bak class waar zij   brownies mochten bakken. In de toekomst mogen andere geïnteresseerden zich opgeven voor de God’s Glow club die om de ene zaterdag gehouden wordt bij het Jeugdcentrum,” zegt de kamptrainster. 

IS

error: Kopiëren mag niet!