Stichting EachWon houdt 30 april een seminar voor vrouwen: ‘Wie ben je?’

Stichting EachWon houdt op 30 april een seminar voor vrouwen met als thema: ‘Wie ben je?’ Het doel is het creëren van de nieuwe Surinaamse vrouw zoals toegezegd op de Women’s Leadership Summit Suriname 2022, gehouden in februari van dit jaar. De stichting gaat voor een verhoogd gevoel van eigenwaarde en een beter zelfbeeld.

Achtergrondinformatie

EachWon klinkt als ‘elkeen’, terwijl de schrijfwijze aangeeft dat elkeen gewonnen heeft. “Als je samenwerkt heeft elkeen gewonnen”, zegt Sylvano Inderson, voorzitter van Stichting EachWon Family. De missie van de stichting is om binnen twee jaren het toonaangevende platform te zijn voor advies, gemeenschapsontwikkeling en trainingen in Suriname, met als kenmerken waardigheid en degelijke communicatie. Deze niet-gouvernementele organisatie bestaat uit vrienden met het hart op de juiste plek die al jaren bezig zijn een helpende hand te bieden aan mensen die de steun goed kunnen gebruiken.

‘Wie ben je?’

In februari van dit jaar heeft de stichting een ‘summit’ voor vrouwen gehouden met als thema: Women’s Leadership Summit Suriname 2022.  Daaropvolgend heeft de stichting een webinar georganiseerd met als thema ‘Break The Bias: Turning the Motherhood Penalty into a Breadwinner Bonus’. Tijdens deze bijeenkomsten werd de focus gelegd op de obstakels die vrouwen op de werkvloer ervaren. In het verlengde hiervan heeft de stichting besloten een seminar te organiseren met als thema: ‘Wie ben je?’. Daarmee wil EachWon introspectie bevorderen, de vrouw mag vaker aan zelfreflectie doen voor een beter zelfbeeld. 

Het doel van het seminar

Het doel van dit seminar is een verbeterd zelfbeeld bij de Surinaamse vrouw, zegt de voorzitter. “Het is de bedoeling dat alle mensen meer zelfvertrouwen hebben, zodat ze beter kunnen presteren. Als we kijken naar de cijfers van de afgelopen twee jaren van verschillende sociale facetten, dan zien we schrikwekkende stijgingen bij huiselijk geweld, relatieproblemen, depressie, zelfmoord, etcetera. Wij vinden dit een goed moment, een goede aansluiting op de twee voorgaande onderwerpen, om nu bij ons zelf te rade te gaan, te reflecteren en kijken in de spiegel en zeggen: Wie zijn we eigenlijk? Zodat we een beter zelfbeeld hebben en beter kunnen manoeuvreren in het leven”, aldus Inderson. 

Ook de mannen komen aan de beurt. “Als het goed is doen wij dat binnen twee maanden voor de nieuwe Surinaamse man.” De voorzitter van EachWon Family roept eenieder op om de Facebookpagina (EachWon) in de gaten te houden voor de laatste updates.

De voorzitter zegt tot slot, dat de registratie vlot verloopt. Vanwege eerder geldende beperkingen met betrekking tot grote groepen mensen bij elkaar, is het maximum op dit moment op 300 gesteld. “We kijken uit naar een eventuele uitbreiding om meer mensen te accomoderen bij een blijvende grote vraag”, aldus Inderson.

SK

error: Kopiëren mag niet!