Rechter: Actie AZP-personeel per direct opschorten

De bond binnen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ABPLAZ – Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo- was woensdag door de directie van het AZP voor het gerecht gedaagd. De directie nam dat besluit vanwege het feit dat er een hele stagnatie in het verplegings werk was ontstaan door de actie. Woensdagochtend om acht uur ging de zaak voor. 

Lloyd Pool, voorzitter van de ABPLAZ, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de bond voor het gerecht was gesleept, omdat de personeelsleden de actie niet wilden opheffen.

Dwangsom

“Onze actie is sinds 19 april opgevoerd met dien verstande, dat de werktijd is teruggebracht van elf uur ’s morgens naar acht uur ’s morgens, er is ook dispensatie verleend aan diverse afdelingen. Let wel wij hebben nooit een dispensatie teruggetrokken, maar juist een toegevoegd. Hiervan was de directie sinds zondag jongstleden op de hoogte. De directie vond het dus niet goed, vandaar dat zij besloot ons voor het gerecht te slepen. De directie had als eis, dat wij per direct onze actie moesten opschorten. Indien wij aan die eis geen gehoor geven, dienen wij een dwangsom van SRD 500.000 te betalen per dag. Daartegen hebben wij ook verweer gevoerd. Er is geen uitspraak gekomen door de rechter, maar wel een comparitie, met dien verstande dat de directie maximaal 3 maanden de gelegenheid krijgt om de onderhandelingen verder te voeren met de regering. Er mag tegen geen van de personeelsleden die mee hebben gedaan aan de actie, enige maatregel worden getroffen”,  zegt Pool. 

“Nu is het afwachten op het resultaat van de onderhandelingen tussen de directie en de regering. Wij hebben de actie opgeschort en de werkzaamheden zijn weer genormaliseerd”, stelt Lloyd Pool.

IS

error: Kopiëren mag niet!