Politie voert in Paasweekend controles op uitvalswegen Paramaribo op

In het kader van Operatie Veilig Suriname zal de politie in het paasweekend, tot en met maandag 18 april, de controle op de uitvalswegen vanuit Paramaribo naar het zuiden, het oosten, maar veel meer het westen opvoeren. Daarbij zullen voertuigen bij de controleposten te Brokopondo, Stolkertsijver en Coronie grondig worden doorzocht, zo waarschuwt het Korps Politie Suriname, KPS.

Volgens de politie is er jaarlijks een grote drukte waar te nemen, waarbij mensen zich via de Oost-Westverbinding met de auto verplaatsen en zich voor vertier begeven naar het district Nickerie. Deze weggebruikers, in het bijzonder automobilisten worden op het hart gedrukt zich te houden aan de maximumsnelheid op de wegen. 

Daarnaast wordt er een beroep gedaan op de automobilisten om niet in beschonken toestand plaats te nemen achter het stuur. “Glaasje op, laat je rijden. Zo bespaart u niet alleen uzelf, maar ook uw medemens alle leed en ellende. Zorgt u voor een veilig heen-en terugweg”, aldus het KPS.

“Voor u vertrekt naar de plaats van bestemming, controleert u altijd of alle bescheiden van het voertuig in orde zijn, zodat u tijdens een politiecontrole niet voor een verrassing komt te staan.

Bij constatering van overtredingen zal de politie niet schromen op te treden tegen deze weggebruikers.

error: Kopiëren mag niet!