Boot met vier opvarenden kapseist op Surinamerivier ter hoogte van Overbridge: twee personen verdrinken

Een boot met vier opvarenden is vrijdag 15 april op de Surinamerivier ter hoogte van Overbridge gekapseisd. De 66-jarige Guno Gorre en de 79-jarige Eugene Rokette zijn daarbij door verdrinking om het leven gekomen, zo meldt de politie ’s avonds.

De politie van het bureau Paranam deed na de melding dat een boot met vier opvarenden gekapseisd was op de Surinamerivier, de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst van de agenten bleken twee van de opvarenden, Lloyd R. en Jules K., met behulp van de life-guard van Overbrigde de oever te hebben bereikt. Hun situatie is stabiel.

Volgens verklaring van de twee overlevenden zouden zij plantage Toevlucht aan de rechteroever van de Surinamerivier gelegen aandoen om het Paasweekend door te brengen.
Door de slechte weeromstandigheden was het water onstuimig, waardoor de boot door hoge golven omsloeg. De vier opvarenden raakten allen te water, waarbij twee met behulp van de life-guard de oever wisten te bereiken.

De twee anderen kwamen door verdrinking om het leven, waarbij hun lichamen kort daarna werden geborgen. Een arts stelde officieel de dood van de twee slachtoffers vast.

Hangende het onderzoek zijn de lichamen van Gorre en Rokette na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen. Het politiebericht vermeldt niet of alle opvarenden een zwemvest droegen….

error: Kopiëren mag niet!