Zes verdachten van diefstal onderdelen wheelloader bij Powakka aangehouden bij opkoopbedrijf schroot te Houttuin

Agenten van het politiebureau Houttuin hebben woensdag bij een schrootopkoopbedrijf binnen haar werkressort de verdachten, L.S. (een vrouw) en R.S., C.J., R.A. en de broers S.T. en A.T. aangehouden. Ze kwamen in beeld toen zij naar een bedrijf gingen om gedemonteerde onderdelen van een wheelloader (shovel, laadschop) te verkopen, aldus het Korps Politie Suriname in een donderdag 14 april uitgebracht persbericht.

De agenten stelden bij aankomst direct een onderzoek in. De onderdelen bleken afkomstig te zijn van een machine die bij een steenslagconcessie nabij het dorp Powakka in het district Para staat.

Verder kwam naar voren, dat de verdachten L.S., R.S., C.J. en R.A. de diefstal en vernieling van de onderdelen hebben gepleegd, terwijl de gebroeders S.T. en A.T. de onderdelen met hun vrachtwagen hebben vervoerd, zonder hiervoor te zijn betaald.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide broers na te zijn voorgeleid en verhoord heengezonden, terwijl de overige verdachten in verzekering zijn gesteld.

Het vermoeden bestaat dat deze vier aangehouden verdachten meer op hun kerfstok moeten hebben. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!