Herbouwde Assemblee-gebouwen overgedragen aan DNA-voorzitter Bee

De gereconstrueerde panden van De Nationale Assemblee (DNA) aan de Henck Arronstraat, zijn vandaag, donderdag 14 april, opgeleverd. President Chandrikapersad Santokhi overhandigde de symbolische sleutel aan Parlementsvoorzitter Marinus Bee.

De president had iets eerder de sleutel uit handen van Marie Levens, de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), ontvangen.

Het project is gefinancierd uit een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De historische panden zijn identiek herbouwd. Echter, er is geen grote vergaderzaal in het gebouw. Die moet nog gebouwd worden. 

Bouw en inrichting

Er is 29 maanden gewerkt aan de gebouwen, die op 1 augustus 1996 door brand werden verwoest. De aanpak van de gebouwen geschiedde onder supervisie van het minOWC en de Project Implementation Unit van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PIU-PURP). De financiering middels een lening kwam dus van de IDB na interventie van de Stichting Gebouwd Erfoed Suriname via de Unesco en heeft ongeveer US$ 3.4 miljoen gekost.

De reconstructie van de panden begon in november 2019. Vanwege de Covid-19 pandemie, het late vervoer van materiaal en andere technische factoren, vond de oplevering donderdag plaats, 7 maanden later dan gepland. In dit nieuwe gebouw is er geen grote vergaderruimte, maar voornamelijk ruimten die de Assembleeleden en een deel van de administratie zal huisvesten.

error: Kopiëren mag niet!