Vicepresident Brunswijk staat achter Javaans nieuwjaar als nationale vrije dag

Binnen de regeringstop zal binnenkort het besluit worden genomen om Javaans nieuwjaar te verheffen tot een terugkerende nationale vrije dag. Dit jaar valt die op 31 juli, zo bericht het Directoraat Volkscommunicatie van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Onlangs hebben 74 organisaties, die de Javaan van Surinaamse afkomst vertegenwoordigen, een petitie ingediend bij minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa – zie foto). Zij vragen in de petitie formele erkenning voor hun bijdrage aan de vorming van de Surinaamse natie.

Volgens vicepresident Brunswijk is dit een waardige erkenning voor deze gemeenschap die al ruim 132 jaar op haar eigen unieke wijze Suriname tot ontwikkeling helpt te brengen op zowel sociaal als cultureel gebied.

Brunswijk staat volledig achter dit initiatief. Hij zal daarom ook zijn volledige ondersteuning bieden in de strijd van de Javaanse gemeenschap om haar bijdrage vertaald te zien in een nationale herdenkingsdag van het Javaans nieuwjaar.

error: Kopiëren mag niet!