Activiteiten voor peuters Peuterschool Papegaaitjes rond het thema verkeer

De peuters van Peuterschool Papegaaitjes hebben deelgenomen aan activiteiten op de school rond het thema verkeer. Dagblad Suriname verneemt van directrice Vennelay Lagadeau dat het een geslaagde dag is geweest.

De leerlingen hebben een verkeersexamen achter de rug. Het doel van de school is om de leerlingen niet alleen bewust te maken als het gaat om hun lichaam, maar ook over hun omgeving. De basis inzake veilig zijn in het verkeer is behandeld, zoals dat de leerlingen hebben leren oversteken op een zebrapad. De juiste richting te kijken tijdens het oversteken. Verkeersborden en verkeerslichten zijn ook behandeld.

Een politieagente van de Motor Surveillance Dienst (MSD) van het Korps Politie Suriname is op bezoek geweest en heeft een gesprek gehad met de peuters. Ook het aspect dat de politie je beste kameraad is, kwam aan bod. “We horen al van ouders dat de leerlingen alert, bewust zijn en ze ook steeds horen zeggen bijvoorbeeld, mama mag niet door rood licht rijden. Tot slot hebben de leerlingen ook een certificaat in ontvangst mogen nemen voor deelname. Het thema verkeer is altijd een leuk”, aldus directrice Vennelay Lagadeau

Papegaaitjes Peuterschool werd opgericht in 2001 door mevrouw E.S. Doorstam met als doel kwalitatief onderwijs en opvang in Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!