Opkomst leerkrachten Bronsplein niet zoals verwacht

Sherwin Valies: “Het doel is wel bereikt”

Sherwin Valies had voor zaterdag 2 april leerkrachten van verschillende niveaus opgeroepen voor een leerkrachten bijeenkomst op het Bronsplein. De bijeenkomst was bedoeld voor het bespreken van problemen die leerkrachten binnen de onderwijssector ervaren. 

Valies zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat de opkomst niet zoals verwacht was, als er dus gekeken wordt naar het aantal telefoontjes die hem in de afgelopen 6 maanden bereikt hebben. In totaal waren er slechts 21 leerkrachten komen opdagen. 

Ondanks dat een kleine groep kwam opdagen, zegt Valies dat het doel wel bereikt is. Valies had namelijk als doel, de problemen van leerkrachten op alle niveaus aan te horen. “De leerkrachten waren van verschillende niveaus. De input was dus 100 procent”, zegt Valies. Hij geeft bijvoorbeeld aan, dat een leerkracht van het speciaal onderwijs aanwezig was en de noden van de groep kenbaar heeft gemaakt.

Aan Valies werd gevraagd wanneer de brief met de pijnpunten naar het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gestuurd zal worden. Hij geeft hierbij aan, dat dit de komende week zal geschieden. Valies wil een intermediair voor leerkrachten zijn om de problemen te deponeren bij de instantie.

(Bron foto: Facebook, Sherwin Valies)

SK

error: Kopiëren mag niet!