Imperator van mystieke orde AMORC bezoekt president Santokhi

De Imperator van de Aloude Mystieke Orde Rosae Crucis (AMORC, Rozekruisers Orde), Claudio Mazzucco, heeft maandag 4 april een kennismakingsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. De bedoeling van het bezoek aan de president was om hem te informeren over de organisatie. 

AMORC is verdeeld in grootlodges en in jurisdictiën op basis van taalgebieden. Deze groepering is een wereldwijde non-profit organisatie, die zich niet alleen bezighoudt met spirituele issues. Het is een vereniging die de filosofie verbreed heeft, diep humanistisch bezig is en streeft naar het geluk van de mens, zonder daarin onderscheid te maken. “Dat is ook waar deze regering onder andere naartoe streeft. Wij als regering, willen een Suriname, waarin alle Surinamers gezond en wel samenleven, zonder onderscheid te maken in ras, geloof, politieke kleur enzovoorts”, aldus Santokhi.

De regering gaat voor duurzame ontwikkeling van land en volk en wil een solide basis leggen voor toekomstige generaties. De president zei, dat het opgevallen zal zijn dat hij vaak bezoeken brengt aan verschillende gebedshuizen van verschillende geloofsovertuigingen. Dit, omdat hij geen onderscheid maakt en omdat hij zich ervan bewust is, dat het geloof de mens sterkt om uitdagingen aan te kunnen. Hij toont daarom sympathie voor AMORC, omdat die zich focust op het dagelijks leven en waarmee men geconfronteerd wordt.

Men moet geestelijk sterk staan om te kunnen handelen en dat is wat de regering doet, aldus de Communicatie Dienst Suriname (CDS). Mensen die lid zijn van AMORC hebben een andere kijk op het leven en dat is een stap in de goede richting. Ze zijn erg praktisch ingesteld, en zijn voorbereid op vele uitdagingen die ze op hun pad zullen tegenkomen.

Het staatshoofd bemoedigt AMORC om door te gaan met het goede werk. Zodat er steeds meer mensen die praktische kijk op het leven krijgen en slagvaardig kunnen handelen.

Imperator Mazzucco zei, dat hij een hele leuke ervaring heeft gehad in Suriname. De multiculturele samenleving in Suriname is hem opgevallen gedurende zijn bezoek. Volgens hem dient Suriname als voorbeeld voor de wereld, dat verschillende bevolkingsgroepen in vrede met elkaar kunnen leven.

error: Kopiëren mag niet!