Trio granman feestelijk gepresenteerd aan zijn stam

Jimmy Toeroeman is zaterdag 26 maart te Kwamalasamutu officieel door de regering als het grootopperhoofd van de Trio-gemeenschap gepresenteerd aan zijn stam in aanwezigheid van vicepresident Ronnie Brunswijk. De vicepresident begeleidde het grootopperhoofd naar zijn standplaats, zo meldt het Directoraat Volkscommunicatie van de vicepresident maandag 4 april.

Eerder werd de traditionele overdracht van het granmanschap aan Toeroeman door de overleden oud-granman, Ashongo Alalaparu, verricht op 17 september 2021 te Kwamalasamutu. Hierna werd de nieuwe granman officieel beëdigd tot grootopperhoofd door president Chandrikapersad Santokhi op 12 maart dit jaar in het presidentieel paleis.

Met de presentatie aan de gemeenschap is het beëdigingsproces helemaal afgerond. Het brengen van de granman door vicepresident Brunswijk was volgens de vicepresident een uniek en historisch moment.

In zijn toespraak beloofde Brunswijk, dat de regering deze granman altijd zal bijstaan om samen ontwikkeling naar de regio te brengen. Bij deze gelegenheid werden een hoofdkapitein, twee kapiteins en enkele bestuursambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport beëdigd. Deze functionarissen zullen samen met de granman het werk doen. 

Op de gezagdragers uit de omliggende dorpen deed de vicepresident een beroep om de granman te ondersteunen. Brunswijk heeft ook sportmateriaal overhandigd aan de bewoners te Kwamalasamutu. Het geheel werd met enkele sportactiviteiten afgesloten.

error: Kopiëren mag niet!